Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Hvorfor blogge?

At blogge er en uvurderlig del af min helingsproces, der formentlig vil være livslang. Mit liv har budt på megen sorg, smerte, kaos, glæde, kærlighed og lys i kraft af min fortid og nutid.

En del indlæg handler om italesættelse af følelserne omkring min opvækst i en dysfunktionel familie. Bloggen bliver også brugt til tankerne omkring, at være mor til et udviklingshæmmet barn med svært behandlelig epilepsi samt mere fredsommelige dagligdags ting.

Jeg er stadig i gang med processen og har valgt, at dele åbent og ærligt her på bloggen om sejrene og nederlagene.

Håber, at du får noget brugbart med på vejen. Du er meget velkommen til at kommentere på indlæggene, hvis du føler for det (også gerne anonymt). Velkommen til ♥

Another day at the office

GrænsesætningOprettet af Pernille Gyldensøe fre, februar 10, 2012 23:33:13

Jeg har holdt en del foredrag om overgreb og vold for private, fagpersoner, politikere og foreninger. Hvert arrangement har været helt sit eget på grund af de skiftende målgrupper og den efterfølgende debat. Hvor bliver jeg rig, hver gang jeg oplever en livlig debat med deltagerne. Jeg får virkelig mange værdifulde input hver gang og ofte også efterfølgende på mail. Samtidig har foredragene - såvel som bloggen her - en kæmpe værdi for min proces, hvor jeg øver mig i at italesætte og være. Jeg heler, mens jeg taler/skriver. Det kan man da kalde en win-win situation.

Synes grundlæggende, at der mangler oplysning og vidensdeling i samfundet og jeg føler stærkt for, at kunne videreformidle min viden og de forslag jeg har til forbedringer på området. Kernen i min formidling er, at jeg ønsker andre skal lære af min historie. Ikke fordi den er særlig unik, men fordi der er så mange ting, der kunne være stoppet, hvis bare man havde vidst, hvor galt det ville gå. For mit eget vedkommende er skaden sket, men jeg brænder for at minimere skaderne for andre børn/voksne i mistrivsel og skabe broer af forståelse. Det giver min fortid mening. For uden ønsket om forbedringer for andre, er det kun en meningsløs sørgelig historie.

Indtil nu har det været mit held, at jeg ikke har skulle gøre noget opsøgende for at få foredrags-jobs. Det er arrangørerne, der har kontaktet mig. Tusind tak for det ♥ Jeg kunne godt gøre en masse selv. Er jo tidligere sælger - piece of f*cking cake... Men jeg fravælger det helt bevidst pt. For jeg har et ansvar for selv at regulere, planlægge og passe godt på mig selv undervejs (som jeg beskriver i dette blogindlæg fra 2011), så jeg kan fortsætte med at dele på længere sigt. Det er klart dét, der er min plan. At fortsætte så længe mine egne ord giver mening for mig.

At dele min livserfaring foran en sal fuld af fremmede mennesker skal aldrig blive "another day at the office". Min viden er sårbar, smertefuld, stærk og motiverende. Jeg ville hade, at miste meningen med det. At udvande begreberne og ødelægge min kerne og indre motivation.

Som et led i min personlige udvikling, spørger jeg mig selv hver gang: "For hvis skyld gør du det? Er det for din egen skyld eller for de andres skyld?". Som ethvert andet brændt barn, har jeg et overdimensioneret pleaser-gen og en vanvittig trang til, at gøre hvad der forventes af mig. Foreløbig har det primært været for min egen skyld, fordi jeg oplever stor indre værdi og glæde ved at gøre det. Stærkt forfulgt af mit ønske om at gøre en positiv forskel for andre. Den dag prioriteringen ikke er sådan, stopper jeg. Kort og godt.

For det må nødvendigvis først og fremmest give mening for mig, før det kan give mening for andre ♥

  • Kommentarer(2)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.
Oprettet af Pernille Gyldensøe lør, februar 11, 2012 16:24:38

Kære Pia

Jeg har ikke den endegyldige sandhed. Alt på bloggen er udtryk for, hvordan jeg føler og ser ting undervejs i min proces. Der er sket rigtig meget for mig rent personligt på 2 år, og ting jeg ikke så/mærkede i starten, ser/mærker jeg nu eller oplever helt anderledes.

Hvis det for dig og andre giver mening og værdi, at dele i et omfang, så det af og til kan føles som "Another day at the office", så er det jo det rigtige for dig/jer. Jeg kan bare mærke tydeligt nu, at sådan er det ikke for mig. Men der er (heldigvis) ingen facitliste, vi må bare hver især gøre det, der falder os naturligt.

Jeg kunne aldrig drømme om, at dømme eller nedgøre andres valg. Det er overhoved ikke min "opgave". Det jeg bruger bloggen, hjemmesiden, foredragene og FB-siderne til er, at dele og inspirere. Så er det 100% op til hver enkelt, at tage det de evt. kan bruge og smide resten væk. Ansvaret for folks handlinger og heling er deres eget, ikke mit.

Jeg skrev også for et par uger siden omkring min selvvalgte lukkethed i pressen. Det betyder heller ikke, at jeg ikke mener andre skal gøre det. Slet ikke. Jeg føler, det er meget vigtigt, at historierne bliver fortalt. Lige nu er det bare sådan for mig, at jeg ikke længere vil deltage i interviews under de omstændigheder pressen udstikker.

Tror heller ikke, at man helt konkret kan dele det så skarpt op - for selvfølgelig vil der være en naturlig synergi i, at dele og inspirere andre, uden det nødvendigvis er med afsæt i "what´s in it for me". De to ting ligger så tæt op af hinanden. Min pointe er bare, at jeg for at bevare min egen kerne, er nødt til løbende at afstemme, om der er et misforhold i de to ting. For overordnet skal det helst være sådan, at jeg selv føler mig beriget af, at dele.

Ved ikke om det her giver et mere nuanceret billede af, hvad jeg mener. Håber det :-)

Knus P

Oprettet af Pia Frydensberg lør, februar 11, 2012 00:15:06

Tak for din blog om 'Another day at the office', kære Pernille <3


Jeg relaterer til behovet for at formidle egen historie ud - både som del af en helingsproces, og som middel til at andre kan lære af de allerede-gjorte erfaringer.


Og jeg stiller også mig selv dét spørgsmål sommetider; 'Hvorfor fortæller jeg min historie?'. Det er bare ikke altid jeg kan lide 'det indre svar'... Oftest handler det nemlig om, at jeg gør det for andres skyld - og ja! Så kan formidlingen godt ind i mellem føles som 'another day at the office'...