Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Hvorfor blogge?

At blogge er en uvurderlig del af min helingsproces, der formentlig vil være livslang. Mit liv har budt på megen sorg, smerte, kaos, glæde, kærlighed og lys i kraft af min fortid og nutid.

En del indlæg handler om italesættelse af følelserne omkring min opvækst i en dysfunktionel familie. Bloggen bliver også brugt til tankerne omkring, at være mor til et udviklingshæmmet barn med svært behandlelig epilepsi samt mere fredsommelige dagligdags ting.

Jeg er stadig i gang med processen og har valgt, at dele åbent og ærligt her på bloggen om sejrene og nederlagene.

Håber, at du får noget brugbart med på vejen. Du er meget velkommen til at kommentere på indlæggene, hvis du føler for det (også gerne anonymt). Velkommen til ♥

Susan fra "Desperate Housewives" endnu et offer

Andres bidragOprettet af Pernille Gyldensøe ons, december 22, 2010 18:40:56

I et gammelt dameblad fra 2007, læste jeg i går om den populære skuespiller Teri Hatcher, der spiller Susan Meyer i "Desperate Housewives" også har været udsat for seksuelle overgreb i hendes barndom. Det anede jeg ikke..

Hendes onkel havde forgrebet sig på hende, fra hun var 5 år. På grund af skyld og skam gemte hun på hemmeligheden helt frem til hendes voksne liv.

Overgrebene havde fortsat med andre piger. Onklen var blevet arresteret og tiltalt for seksuelle overgreb mod genboens datter, samt én af pigens veninder. Veninden begik selvmord og skrev i sit afskedsbrev, at de måske undrede sig over hendes valg, men at de kunne spørge Dick (Teri Hatchers onkel).

Chokket over, at hendes onkel havde fortsat overgrebene og den unge piges desperate valg, gjorde stort indtryk på hende. Onklen var på nippet til at blive frikendt igen, da ingen af pigerne turde melde sig. Efter lange overvejelser besluttede Teri sig for, at give hendes vidneforklaring om onklens overgreb i hendes barndom.

Teri Hatchers vidneudsagn belastede onklens sag og han endte til sidst med at erkende sig skyldig i seksuelle overgreb mod 4 børn. Han blev idømt 14 års fængsel.

Man kan sige meget om amerikanerne. Men deres retssystem er noget mere handlekraftigt end vores nølende herhjemme.

Dejligt, at en stærk moden kvinde tager et så beundringsværdigt valg om at bryde tavsheden, for at hjælpe andre ofre. I kraft af hendes skuespiller-karriere er hun et kæmpe forbillede for mange - unge som ældre kvinder - og kan med hendes historie hjælpe med at af-tabuisere seksuelle overgreb på en positiv måde.

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.