Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Hvorfor blogge?

At blogge er en uvurderlig del af min helingsproces, der formentlig vil være livslang. Mit liv har budt på megen sorg, smerte, kaos, glæde, kærlighed og lys i kraft af min fortid og nutid.

En del indlæg handler om italesættelse af følelserne omkring min opvækst i en dysfunktionel familie. Bloggen bliver også brugt til tankerne omkring, at være mor til et udviklingshæmmet barn med svært behandlelig epilepsi samt mere fredsommelige dagligdags ting.

Jeg er stadig i gang med processen og har valgt, at dele åbent og ærligt her på bloggen om sejrene og nederlagene.

Håber, at du får noget brugbart med på vejen. Du er meget velkommen til at kommentere på indlæggene, hvis du føler for det (også gerne anonymt). Velkommen til ♥

Hvem har rettigheden til dit liv?

Politik og lovgivningOprettet af Pernille Gyldensøe fre, marts 11, 2011 13:10:55

Vi, der er overlevere af seksuelle overgreb, blev brutalt fratvunget rettigheden til vores eget liv og krop i en tidlig alder. Vi havde ikke selv muligheden, modet eller stemmen til at sige fra og afkræve den rettighed tilbage.

Så blev vi voksne. Med store ar på krop og sjæl. Nogle heles med tiden, andre er stadig åbne.

Når man kommer dertil i sit liv, hvor man vil generobre rettighederne til ens eget liv, så skal man være psykisk robust. Det kræver en vis alder og modenhed, at turde gøre op med sin fortid og sige det højt.

Men hvem vil lytte? Hverken familien, politiet, kommunen og øvrige myndigheder vil lytte.

Som voksent offer har man ikke engang anmeldelsesretten ved politiet. Det er spild af tid, hvis sagen er forældet. Du bliver igen påduttet en mundkurv - nu fra myndighedernes side. Lad det ligge, kom nu videre.

Rent faktisk kan vi voksne ofre blive straffet med bøde eller fængsel i op til 2 år, hvis vi fastholder anklagerne mod vores krænker. Vi må ikke sige det højt. Atter beskyttes krænkeren af tavsheden.

Men hvem har rettigheden til dit liv? Hvem har lov til at fortælle din livshistorie?

Det har kun du. Men gør det med omtanke, ellers kan du blive straffet.

Læs også Straffelovens kap. 27 om Æreskrænkelser på http://smuktliv.dk/Loven.html

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.