Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Hvorfor blogge?

At blogge er en uvurderlig del af min helingsproces, der formentlig vil være livslang. Mit liv har budt på megen sorg, smerte, kaos, glæde, kærlighed og lys i kraft af min fortid og nutid.

En del indlæg handler om italesættelse af følelserne omkring min opvækst i en dysfunktionel familie. Bloggen bliver også brugt til tankerne omkring, at være mor til et udviklingshæmmet barn med svært behandlelig epilepsi samt mere fredsommelige dagligdags ting.

Jeg er stadig i gang med processen og har valgt, at dele åbent og ærligt her på bloggen om sejrene og nederlagene.

Håber, at du får noget brugbart med på vejen. Du er meget velkommen til at kommentere på indlæggene, hvis du føler for det (også gerne anonymt). Velkommen til ♥

Der er noget galt i Danmark

Politik og lovgivningOprettet af Pernille Gyldensøe fre, december 17, 2010 11:40:58

De fleste af os regner med at vi lever i et velfungerende retssamfund. Det gør vi også i langt de fleste tilfælde - bare ikke når vi taler seksuelle overgreb mod børn.

I Danmark er det utrolig nemt, at slippe godt afsted med at forgribe sig på andre. Vores gældende lovgivning svigter ofre for seksuelle overgreb.

Når der kommer sager frem i pressen, forarges vi alle - som man bør - og glemmer samtidig alle de sager og personlige skæbner, som aldrig kommer frem i dagens lys. Minimum hvert 10. barn i Danmark udsættes for seksuelle overgreb indenfor eller udenfor hjemmet. Deriblandt er der med stor sandsynlighed et barn, som du kender.

Lovgivningen tager IKKE hensyn til børnenes tarv:

- Overgrebene kommer sjældent frem, mens de står på. Ofrene trues til tavshed på deres eget eller forældrenes liv, hvis de røber hemmeligheden

- Derfor går de fleste ofre alt for længe med det alene og når ikke at anmelde krænkeren inden forældelsesfristen udløber. De plages voldsomt af skyld- og skamfølelse og deres værste frygt er, hvis de ikke bliver troet på. Derfor forbliver de tavse

- Overgreb er en skjult forbrydelse. Der er af gode grunde ingen vidner eller beviser - så smarte er krænkere jo trods alt

- Desværre er ikke alle lokale politistationers personale lige interesserede i, at hjælpe ofre for seksuelle overgreb. Her behandles de respektløst og bliver ikke hørt.

- Gælder det helt små børn, afvises sager på grund af manglende tiltro til børnenes forklaring og troværdighed. Det er almindelig kendt blandt ofre, at forklaringer fra børn under 5 år ikke tillægges værdi.

- Børn, der udsættes for incest tvinges til samkvem med f.eks. deres far, som har forgrebet sig på dem. Bliver anmeldelsen afvist på grund af manglende bevisbyrde, er det lovmæssigt ikke sket. Men det ER jo sket og fortsat samkvem med en seksuelt krænkende forælder, vil ødelægge børnene fuldstændig

- Mødre, der kæmper for deres børns beskyttelse får oveni også en juridisk mundkurv på. De må ikke sige højt, at deres eks-mand har forgrebet sig seksuelt på deres børn - for når krænkeren ikke er dømt, er en sådan påstand injurierende.

- Det vil sige, at krænkeren går fri, kan fortsætte overgrebene på deres fælles børn og kan oveni turbanen få eks-konen dømt med bøde eller fængselsstraf, hvis hun fastholder at overgrebene er sket.

- Enkelte politikere mener godt, at man kan forsvare at de seksuelt krænkende personer render rundt ude i samfundet og fortsætter overgreb. For hvis de ikke dømmes, er det den risiko som foreligger. At de gør det igen og igen og igen...

Velfungerende retssamfund??????

  • Kommentarer(0)

Fill in only if you are not real

Følgende XHTML-tags er tilladt: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS og Javascript er ikke tilladt.