Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Hvorfor blogge?

At blogge er en uvurderlig del af min helingsproces, der formentlig vil være livslang. Mit liv har budt på megen sorg, smerte, kaos, glæde, kærlighed og lys i kraft af min fortid og nutid.

En del indlæg handler om italesættelse af følelserne omkring min opvækst i en dysfunktionel familie. Bloggen bliver også brugt til tankerne omkring, at være mor til et udviklingshæmmet barn med svært behandlelig epilepsi samt mere fredsommelige dagligdags ting.

Jeg er stadig i gang med processen og har valgt, at dele åbent og ærligt her på bloggen om sejrene og nederlagene.

Håber, at du får noget brugbart med på vejen. Du er meget velkommen til at kommentere på indlæggene, hvis du føler for det (også gerne anonymt). Velkommen til ♥

Lidt tal til eftertanke

Politik og lovgivningOprettet af Pernille Gyldensøe tor, februar 24, 2011 18:35:28
Vi er nødsaget til, at turde forholde os til det store antal misbrugte børn i Danmark. Tallet er så skræmmende stort, at vi voksne må se realiteterne i øjnene.

En stor undersøgelse lavet i 1998 og 2002 viser at 10% af alle børn i Danmark udsættes for seksuelle overgreb.

Iflg. tal jeg har fra Dansk Statistik, svarer dette til knap 122.000 børn.

Selvom vi i perioder føler avisernes forsider kun handler om incest eller andre seksuelle overgreb, så svarer artiklerne så langt fra til virkelighedens skæbner og ofre.

Der er vel max omtale af en stor sag i avisen pr. dag. Skulle alle de misbrugte børns historier frem i lyset, ville det på årets 365 dage svare til, at vi skulle have 334 misbrugs-historier i avisen. HVER DAG I 365 DAGE!

Det fortæller mig flere ting.

- Der er uhyggeligt mange børn, der gennemgår lidelser hver dag

- De går med det helt alene og tør ikke fortælle det til nogen

- Tallet syneliggører også, hvor mange tusinde af tilfælde der ikke anmeldes inden forældelsesfristen udløber

- Der er på grund af manglende mod til anmeldelser, sjusket sagsbehandling ved politi og kommunen, lovgivning herunder bl.a. forældelsesfristen og manglende beviser og vidner rigtig mange udømte seksualforbrydere, der ikke kommer i behandling for deres karakterbrist; at krænke andre mennesker seksuelt.

- Det giver i sidste ende flere ofre, da seksuelt krænkende adfærd ofte gentages med nye ofre. Det er jo så uhyggeligt let, at slippe godt afsted med det.

Det her er en stor tung opgave, at få løst. Vi kommer aldrig problemet helt til livs. Men vi kan vise vores støtte til børnene og de voksne ofre med senfølger af overgreb ved bl.a. at deltage i den offentlige høring. Man behøver ikke blande sig i debatten, blot vise sin stille støtte til ofrene og deres pårørende. Samtidig skal vi sende politikerne det signal, at vi er mange stemmeberettigede borgere, der bekymrer os om emnet og ønsker at de gør noget aktivt og synligt, for at hjælpe ofrene.

Vi kan gøre os den lille ulejlighed, at sætte os ind i de faresignaler der er på mistrivsel ved seksuelt misbrugte børn og krænkere. Og så skal vi turde reagere på disse, så vi kan få stoppet nogen af overgrebene.

Se faresignaler og senfølger på www.smuktliv.dk og vær med til at hjælpe et barn.

  • Kommentarer(0)//blog.smuktliv.dk/#post15