Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Hvorfor blogge?

At blogge er en uvurderlig del af min helingsproces, der formentlig vil være livslang. Mit liv har budt på megen sorg, smerte, kaos, glæde, kærlighed og lys i kraft af min fortid og nutid.

En del indlæg handler om italesættelse af følelserne omkring min opvækst i en dysfunktionel familie. Bloggen bliver også brugt til tankerne omkring, at være mor til et udviklingshæmmet barn med svært behandlelig epilepsi samt mere fredsommelige dagligdags ting.

Jeg er stadig i gang med processen og har valgt, at dele åbent og ærligt her på bloggen om sejrene og nederlagene.

Håber, at du får noget brugbart med på vejen. Du er meget velkommen til at kommentere på indlæggene, hvis du føler for det (også gerne anonymt). Velkommen til ♥

At fastholde sin offer-rolle

Min personlige procesOprettet af Pernille Gyldensøe man, februar 07, 2011 11:40:07
Jeg har tænkt meget på det seneste over betegnelsen "offer". Personligt har jeg det sådan, at jeg kun vil omtales som offer, når det kan være med til at bane vejen for nogen andre. Mit eneste formål med at tage udgangspunkt i mine egne oplevelser, er kun for at udbrede budskabet, skabe debat og genkendelighed, nedbryde tabuet og sætte mere fokus på seksuelle overgreb.

Selv ser jeg mig ikke længere som et offer. I hvert fald ikke et hjælpeløst ét. Jeg betragter mig selv, som et stærkt overlevende incest- og voldsoffer. Prædikatet "offer" har som oftest en negativ klang, der betegner noget stakkels og hjælpeløst og den rolle vil jeg ikke fastholdes i.

Er du selv offer, har du måske haft det ligesom jeg. På grund af den brudte tillid i den allernærmeste familie, har det været svært at stole på andre. Det har været en lang sej kamp, at turde se det gode i andre mennesker. For i bund og grund var jeg overbevist om, at alle ville mig det ondt. Var altid klar til at gå på barrikaderne og i konstant beredskab. Ikke underligt, at få den opfattelse og livssyn, når man har oplevet det største svigt og blevet gjort fortræd af personer man elskede.

Det er en ond spiral, hvor man ser verden og omgivelserne med sorte briller. Man får også ondt af sig selv. Det er alle andres skyld, når ting går dårligt for én.

For at ændre det livssyn og vende det negative til noget positivt, har det betydet at jeg har måtte arbejde med mig selv. Turde tage nogen chancer og stole på folk. Være i stand til at fjerne den slørede film fra brillerne og fokusere på de gode ting, jeg opnåede.

Der er meget stor forskel på, om man drives af negativ eller positiv energi. Det ses hurtigt på resultaterne og ens mentale velbefindende.

I virkeligheden tror jeg, at det handler om at tage ansvar. Tage ansvar for mig selv. Tage ansvar for, at jeg får det gode liv, som jeg fortjener. Fordi jeg er et godt menneske, trods alle odds. Det kan jeg være stolt af og det samme kan du.

  • Kommentarer(0)//blog.smuktliv.dk/#post11