Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Pernille Gyldensøe´s blog ♥

Hvorfor blogge?

At blogge er en uvurderlig del af min helingsproces, der formentlig vil være livslang. Mit liv har budt på megen sorg, smerte, kaos, glæde, kærlighed og lys i kraft af min fortid og nutid.

En del indlæg handler om italesættelse af følelserne omkring min opvækst i en dysfunktionel familie. Bloggen bliver også brugt til tankerne omkring, at være mor til et udviklingshæmmet barn med svært behandlelig epilepsi samt mere fredsommelige dagligdags ting.

Jeg er stadig i gang med processen og har valgt, at dele åbent og ærligt her på bloggen om sejrene og nederlagene.

Håber, at du får noget brugbart med på vejen. Du er meget velkommen til at kommentere på indlæggene, hvis du føler for det (også gerne anonymt). Velkommen til ♥

Godt nytår ♥

Personlig procesOprettet af Pernille Gyldensøe lør, december 29, 2012 16:24:36

Det gamle år har været et kampens år, til trods for at jeg ønskede mig mere ro og færre kampe i 2012 (Hvem er det, der ikke hører efter?). Gennem de sidste 12 måneder har jeg trukket mig en lille smule tilbage fra kampene i min mærkesag for misbrugte og voldsramte, da det ganske simpelt er umuligt at kæmpe på udebanen for andre, hvis det halter bagefter på hjemmebanen. Jeg er ikke Super-woman og har mine begrænsninger. De intrigante og energislugende relationer har jeg derfor også vendt ryggen. Lad dem slås, skændes og sladre, mens jeg kæmper for dét, der er vigtigt.

Optrapningen i datterens epilepsi har fyldt meget i år. En stor del af tiden er derfor gået med omsorg og pleje af familien og mig selv. Jeg undskylder ikke og skal ikke stå til ansvar for nogen eller noget. Min prioritering vil til hver en tid være klokkeklar; familien først. Bum.

Fravalg af medierne
Det har bl.a. betydet, at jeg har trukket mig fra medierne, når fokus udelukkende er på min fortid. Jeg vil gerne have nuancerne og refleksionerne med - lade folk se hele mennesket og ikke kun historien. Jeg vil ikke reduceres til et offer med en grim historie. No way. Jeg har derfor valgt at give plads til andre, der har noget på hjerte og deltager kun selv i projekter og interviews, der har et lidt bredere og mere nuanceret perspektiv.

Samtidig ved jeg også i dag, at det hurtige fix anerkendelse som mediedeltagelse giver, ikke er vigtigt for mig overhoved. Jeg vil gerne have skulderklap, men det skal ikke betinges af, hvor mange dameblade eller tv-programmer jeg deltager i. Min indre kerne skal bygges op af noget andet. Til gengæld betyder det frivillige arbejde jeg laver via netværket Mere politisk fokus på overgreb mod børn noget for mig selv og andre. Jeg elsker inspirationen fra andre og får mange tilkendegivelser på, at det er værdifuldt for modtagerne. Dét giver mening.

Foredrag
Foredragene er stadig vigtige for mig – også i 2013. Dem har der været masser af i år, især faglige oplæg til personale omkring udsatte børn, unge og voksne. Det giver utrolig meget mening at tale til dem, som har den direkte kontakt. Samtidig har jeg takket pænt nej tak til foredrag, hvor meningen med min tilstedeværelse har været rigtig svær at få øje på. Det er ikke nykker, men benhård prioritering med min tid og viden.

Fantastiske mennesker
I året der gik mødte jeg mange fantastiske mennesker, der satte spor i mit hjerte. Jeg blev mødt af en varme, som jeg aldrig turde drømme om og det er jeg dybt, dybt taknemmelig for.

Personlig proces
2012 har også været året, hvor jeg har brugt meget tid på, at definere mig selv. Det har været vigtigt, at løsrive mig selv for den til dels selvforskyldte rolle som ”Pernille Gyldensøe, hende der har været udsat for seksuelle overgreb”. Jeg er så meget mere end min fortid. Mere end min mærkesag. Det har jeg valgt at vise via min blog og Facebook til dem, der er interesserede og kan acceptere mig for hele mig.

Noget jeg har arbejdet intenst med i år, har været at sige fra – både overfor nære og fjerne relationer. Det har været svært, men jeg føler mig styrket for hver gang, jeg gør det. Til trods for at jeg inderst inde allerhelst vil have, at alle synes jeg er sød og hjælpsom, så har mine personlige grænser og mentale overskud stået før pleaseriet. Jeg skal ikke stå til rådighed for andre 24/7. Jeg skal ikke tage ansvar for at løse andres personlige problemer. I det omfang jeg kan, vil jeg til hver en tid hjælpe med henvisninger, lave efterlysninger og videregive råd fra netværket. Men at effektuere løsningerne er helt og holdent folks eget ansvar.

Det handler om, at passe på mig selv og jeg ved, at der stadig skal arbejdes med det fremover. Mens jeg gør det, deler jeg offentligt, fordi det giver mig så meget godt tilbage. Jeg får vendt tingene på hovedet og det er virkeligheden vældig godt, når man skal lære nye strategier og famler sig lidt frem i blinde og fastlåste mønstre.

År 2013
Kampe i den ene eller anden form bliver jeg nok ikke helt fri for. Måske jeg bare skal acceptere, at de altid vil dukke op, selvom jeg synes, at jeg har taget min del af dem. Måske jeg bliver en smule bedre til håndteringen af dem, når de dukker op og kan hive redskaber frem fra værkstøjskassen. Det håber jeg.

Der er flere spændende projekter i støbeskeen for det nye år – både på det personlige plan og i min mærkesag. Jeg glæder mig til at blive klogere på mig selv og andre i 2013 og håber, at du vil stay tuned.

Rigtig godt nytår.

Kærlig hilsen
www.smuktliv.dk

Pernille Gyldensøe

  • Kommentarer(0)//blog.smuktliv.dk/#post102